Regula nr 1:

Have fun and share! :).

duminică, 7 februarie 2010

To blog or not to blog?

Pentru unii o nouă chestie la modă, pentru alţii un mod prin care îşi exprimă gândurile, trăirile, sentimentele sau un mod prin care învaţă la informatică, cam asta reprezintă un blog pentru un tânăr.

Din ce în ce mai mulţi tineri îşi fac bloguri pe platforme ca de exemplu Wordpress(cea mai cunoscuta si folosita platforma de blogging) sau Blogger. Acestea găzduiesc mii de bloguri pe diferite teme: de la cărţi la biciclete şi aparatura de ultimă generaţie, de la citate din Biblie până la poze haioase şi bancuri.

Pentru un tânăr aflat în mijlocul adolescenţei în secolul vitezei, în care a socializa, a explora şi a descoperi reprezintă totul, un blog este un mod bun de a îşi crea o personalitate, un caracter propriu, definitoriu, care ajută la formarea sa ca persoană adultă. De ce ? Pentru că prin intermediul blogosferei interacţionăm cu toate tipurile de oameni, agreabili sau dezagreabili, interesanţi sau neinteresanţi, dar pe care îi citim măcar o dată, din curiozitate.

Gurile rele spun că tinerii sub 18 ani nu ar trebui să utilizeze acest mod de a se exprima, deoarece nu îşi mai trăiesc copilăria şi nu se bucură de plăcerile oferite de adolescenţă de care o să le fie dor când vor fi mari.

Oare există o anumită vârstă de la care ai voie să ai propriul tău log în care să îţi faci publică viaţa? Caci, la urma urmei, asta este un blog (prescurtat de la expresia in limba engleză web log) : o publicaţie web ce conţine articole periodice sau şi cu actualizare neîntreruptă, ce au de obicei caracter personal, adică, mai pe scurt, un jurnal online, cu ajutorul căruia dăm un caracter public anumitor evenimente din viaţa noastră. Ei bine, nu există o vârstă de la care ai dreptul să faci parte din blogosferă, dar, pentru a administra un blog aşa cum se cuvine şi pentru a atrage vizitatori, trebuie să ai în vedere anumite lucruri, ca de exemplu să scrii corect româneşte, să realizezi faptul că ceea ce scrii este citit de oameni din întreaga lume şi că trebuie să îţi dezvolţi un anumit vocabular (adică pe blog nu se cuvine să foloseşti expresii "de baltă", pe care le foloseşti alături de prieteni) şi să fii conştient de faptul că un blog necesită şi un anumit timp petrecut în faţa calculatorului.

Pentru a supravieţui în aceată lume virtuală trebuie să ai o imaginaţie super bună şi să aduci ceva nou în lumea blogurilor prin intermediul stilului de scriere şi al exprimării. În cazul în care habar n-ai pe ce lume traieşti, devoratorii de bloguri te vor desfiinţa” de la prima postare.


8 comentarii:

 1. bun post ,ai perfecta dreptate ,de aceea respect oameni care se avanta in treaba asta cu bloging-u si mai ales adolescentii ca tine:

  deci respect! ai mai castigat un cititor devotat.

  RăspundețiȘtergere
 2. to blog or not to blog ?! de ce nu ?! mai bine zis,despre ce...

  RăspundețiȘtergere
 3. atat timp cat subiectul este bine abordat...de ce nu?

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca mi-e permis, ete ca io am un vocabular mai de jos. Dupa umila mea parere, conteaza ce si cum mananci acolo, pe blog. Daca mananci intr-un stil original si ai ceva de zis din care altii sa bage ceva la cutie, ok, daca nu, mai bine tragi un pui de somn sau te uiti la otv. Ai mare dreptate: un milion de bloguri, 10 de vazut.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu inteleg foarte bine... tu ai un blog in care vorbesti despre blogging? E cel putin psihedelic! Parca citesc Hanul Ancutei inca odata, varianta cu blogroll si etichete.

  RăspundețiȘtergere
 6. @ Ion(avem): Este un simplu post in care imi exprim opinia in legatura cu tot ce tine de blogging :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Da, probabil, de aceea este

  RăspundețiȘtergere