Regula nr 1:

Have fun and share! :).

marți, 27 iulie 2010

Down Hill Race @ Mogosa


Între 30 iulie-01 august statiunea Mogosa va fi capitala ciclismului montan din Romania. Aici se va desfasura, in organizarea CS Garage Racing Baia Mare, cea mai anticipata si respectata competitie de mountainbike downhill a sezonului: “Rocks’ N Roots DH race”. La Rocks N Roots vor participa circa 150 de sportivi din 4 natiuni, inclusiv campioni nationali ai Romaniei si invitati din Ungaria, Bulgaria si Austria.

Dupa cum ne spun reprezentantii clubului Garage Racing, “competitii de downhill au mai fost pe Mogosa, dar nici una nu se apropie de nivelul Rocks N Roots”. Anul acesta Mogosa ii asteapta pe concurenti cu un traseu re-conceput, mai rapid, mai dificil si cu portiuni foarte spectaculoase: abrupturi stancoase, linii serpuite trasate in covorul de radacini al padurii, ba chiar si o saritoare care-i catapulteaza pe rideri in zbor peste un drum forestier. In premiera nationala, concursul va avea o instalatie de cronometrare profesionala care va afisa instantaneu performantele concurentilor: viteza, timpul intermediar si final.Eforturile organizatorilor au fost rasplatite prin includerea Rocks N Roots DH race in prima serie nationala de concursuri de downhill mountain bike, care va cuprinde alte 3 evenimente organizate in statiuni de renume: Sinaia, Brasov si Baisoara. “E ca si cum am fi promovat in prima liga. Cu atat mai mult cu cat nu avem nici un castig material de pe urma concursurilor, ne mandrim cu increderea pe care ne-o acorda cei avizati in ale mountain bikingului romanesc. In schimb nu ne prea bucuram de sustinere locala, sponsorii si partenerii, fara de care nu am fi putut organiza evenimentul, fiind aproape toti din Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov si Targu Mures. Ei au numai lucruri bune de zis despre baimareni si de aceea ne sustin cu placere. Speram ca si pe plan local sa beneficiem de sprijin, deoarece dorim sa demaram o initiativa unica in Maramures: un mountain bike parc construit dupa modelul celor ce functioneaza cu succes pe timp de vara in statiuni de ski nu numai din Austria, dar chiar si in Cehia si Bulgaria. Acesta s-ar adresa publicului larg, in special sportivilor recreationali si copiilor, traseele urmand a fi mai usor de abordat decat cel competitional de pe Mogosa. Un proiect cu aceasta tema se afla in faza de elaborare, si ar putea contribui sensibil la dezvoltarea durabila a zonei daca ar fi coroborat cu potentialul turistic al muntelui .”

Weekendul competitional va demara vineri cu recunoasterea obligatorie si antrenamentele oficiale si va continua sambata, 31 iulie, cu calificarile cronometrate care vor decide cine va lua startul in mansa finala . Duminica este zi de rezerva in caz de furtuna sau probleme tehnice la telescaun. Hateganul Sorin Parau, campion national si castigator al editiei din 2009, este cotat ca si favorit la clasa Elite, in timp ce la celelalte 3 categorii (junior, masters si hardtail) lupta este deschisa. “Se pare ca juniorii bulgari sunt foarte bine pregatiti, dar noi avem avantajul terenului”, declara Botond Boitor, tanara speranta a echipei Garage Racing.

Puteti urmari ultimele noutati referitoare la Rocks ‘n Roots pe site-ul oficial al Garage Racing sectiunea Rocks ‘n Roots sau pe Facebook unde baietii va tin tot timpul la curent cu mersul lucrurilor pe doua roti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu