Regula nr 1:

Have fun and share! :).

marți, 31 august 2010

M-am săturat de ... (4)

... proşti. Sunt mai ceva ca piţipoancele şi cocalarii. E o invazie nu numai la nivel naţional, ci la nivel mondial. Ceea ce e destul de nasol. Sunt o subspecie umană care se înmulţeşte extrem de rapid. E ca o boală contagioasă, se transmite prin anturaj. Adică dacă un prost intră într-un anturaj şmecher, într-o lună anturaju' ăla şmecher ajunge un anturaj praf, fără nicio valoare, format din proşti. Şi fiecare prost din acel anturaj o să se ducă prin alte anturaje şi aşa se prosteşte lumea sănătoasă în masă.

Sunt mulţi, da. Şi nu înţeleg de ce. Ok, eşti prost. Asta pot să înţeleg. Aşa te-a lăsat Ăl de Sus pe Pământ, prost. Nu ştii nimic şi când încerci să faci ceva dai rateu. Ok. Tre' să existe şi d-ăştia, că altfel Einstein nu ar mai fi fost geniu. Dar să îi prosteşti şi pe alţii mi se pare un fel de crimă. O chestie pentru care ar trebui să de bage la puşcărie. E ca un fel de "furt şi înşelăciune".

Proştii se cred inteligenţi. Sau deştepţi. Sau amândouă. Ei cred că le ştiu pe toate şi încearcă să arate asta cu fiecare ocazie: pe stradă, la film, la terasă, în mall, acasă, oriunde simt ei că trebuie răspândită puţină prostie. Şi nu o să vezi niciodată un prost că face pe prostu' într-un mod subtil. Nu. El când face pe prostu' se implică, frate.

De exemplu, eşti la cinema, la un film pe care voiai să-l vezi de mult şi pe care până acum nu ai avut ocazia să-l vezi din nu-ş ce motiv.Până aici totu' ok. Ai ajuns în sfârşit la film, îl vezi şi eşti foarte încântat/ă că filmu' e aşa cum te aşteptai tu să fie. Ţi-ai rezervat şi loc în spate, ca să vezi bine şi să nu te deranjeze nimeni. Asta până când, undeva mai jos, cu vreo 3-4 rânduri mai jos, adică, în timpul unei scene mai romantice din film, pe care toate fetele din sală o savurează din plin, începe unu' să strige: arde-o bă! Nu ai ce să-i zici, că după faci gălăgie şi-ţi sare ţie în cap managerul cinematografului repectiv. Şi ca un om educat, taci, înghiţi câteva vorbe de bine pentru acel prost şi continui să urmăreşti filmul. Dar nu e tot. Prostu' nu vine la film singur. Sigur mai e cu câţiva inşi, probabil la fel de proşti sau în curs de prostire. Şi uite cum începe pseudo-comentatorul să comenteze fiecare scenă din film, cu voce tare şi cât mai clar, ca să înţeleagă şi cei din celelalte săli de cinema, eventual, că el se uită la filmul X şi că este un film de căcat pentru că Y şi Z nu se potrivesc sau pentru că Z este mai înalt decât Y, ceea ce nu se face într-un film de genu ăsta, frate, nu se poate aşa ceva.

Ăsta e un exemplu destul de clar, zic eu. În fine, proşti sunt peste tot. Şi în R.A.T.B. şi pe stradă şi în hipermarketuri şi în parcuri, oriunde dai de ei. În hipermarketuri sunt ăia care cumpără nu ştiu câte chestii care valorează X sute de lei, ca atunci când ajung la casă să îşi dea seama că au bani doar pentru jumătate. Şi lasă toate produsele pentru care nu mai au bani la casă. Şi seara, angajaţii stau să ducă la loc fiecare produs, pentru că proştii nu ştiu să-şi calculeze din timp cât valorează produsele. Sau cei care mănâncă produsele din magazin. Ştiţi şi voi şi probabil aţi şi văzut că sunt oameni, mai mult babe, de fapt, care desfac cornuri sau iaurturi sau orice altceva e bun de mâncat, le mănâncă şi lasă ambalajele pe raft. Mi se pare o prostie totală şi o nesimţire de nedescris. Dar am înţeles că nu au ce să le facă, că aşa e politica hipermarketurilor. Nu se pot lua de clienţi că după ăia pot face reclamaţii şi aşa mai departe. Dar mie una mi se pare furt pe faţă. Şi ei nu au ce face... Ok. Ei pierd, nu eu, deci nu prea mă înteresează.

Atât vă zic: proştii cauzează nervi în exces oamenilor sănătoşi. Aşa că, dacă simţiţi în aer miros de prost, fugiţi cât de tare puteţi de el/ea!

2 comentarii:

  1. ... și lumea se întreabă de ce prefer să stau în casă...

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))) am noroc ca in anturajul meu nu au cum sa intre prosti :))

    RăspundețiȘtergere