Regula nr 1:

Have fun and share! :).

joi, 26 august 2010

M-am saturat de ... (2)

... oamenii care merg pe pistele pentru biciclişti. Nu ştiu dacă aţi observat dar foarte multă lume merge pe acolo, chiar dacă trotuarul e mare şi e loc şi pe lângă ele. Şi la fel de neobservabil este probabil şi faptul că sunt mulţi care îşi parchează maşinile sistematic şi cu extrem de multă atenţie fix pe pistă, sau în aşa fel încât să acopere o parte din ea.

Şi nu că m-ar deranja ATÂT de tare că merg ei pe pistă, că sunt porţiuni în care e pista şi lângă e banca, deci chiar nu au pe unde merge în momentele alea. Dar atunci când vezi/ auzi că vine o bicicletă care merge regulamentar pe pi2da pista ei te dai la o parte, nu? Mie aşa mi se pare corect şi frumos. Dacă mergi pe unde nu trebuie, măcar ai bunul simţ de a te da la o parte pentru a-l lăsa pe prostu' care merge regulamentar să treacă.

Da' sunt mulţi care nici nu te aud şi nici nu te văd până când nu eşti în spatele/faţa lor, gata să intri în ei. Şi tot tu eşti ăla vinovat, că mergi pe pistă şi ei nu se pot plimba în voie. Şi îţi mai iei şi câteva perechi de înjurături pentru că le-ai deranjat plimbarea de seară. Tre' să recunosc că e o generalizare. Sunt şi excepţii. Da. Pare ciudat că în România să fie şi excepţii de oameni educaţi care nu merg pe pistă sau, dacă merg pe ea şi te văd că vii, se dau la o parte ca tu să îţi vezi de treaba ta acolo, să nu-ţi toceşti plăcuţele că pui frână din minut în minut. Oamenii ăştia, excepţiile zic, au cazierul curat. Nu despre ei e vorba aici. Le mulţumesc că se dau la o parte când trebuie şi că fac mersul pe pistă mai puţin enervant.

Cum ziceam, e vorba de idioţii care nu văd cele două dungi galbene, care sunt destul de vizibile, zic eu. Poate or avea o plăcere ascunsă adânc în sufleţelele lor de a merge între două dungi galbene. O fi mai marfă să mergi pe jos între două dungi galbene faţă de cum e pe bicicletă.

Probabil o să ziceţi: ă, da frate şi tu vrei să-mi zici mie că tu n-ai mers niciodată pe pista pentru biciclete? Şi io o să vă răspund. Nu îmi amintesc să fi mers pe pistă în afară de momentele în care nu aveam de ales, adică momentele alea de care vă ziceam mai sus, când pe trotuar există doar pista şi banca. A, da.. Şi mai merg pe pistă cu rolele, dar nu mi se pare o încălcare atât de mare de la regulă, pentru că pista ar trebui să elimine pericolul ce-l paşte pe bietul pieton. Şi mersu' pe role cu vreo 20 kilometrii pe oră cred că e destul de periculos. Aşa că io merg pe pistă, pe unde pot. Doar că de obicei nu prea pot. Că e seară şi e lumea la plimbare şi copii mici sunt atraşi de cele două dungi galbene şi desenele cu bicicleta mai ceva ca de un magnet. Adică dacă prinzi vreo 3-4 copii deja te duci pe şosea să mergi, că nervii sunt turaţi la maxim. Dacă copilu' e pe pistă, părintele nu o să îl tragă de mânuţă, deşi te vede venind. Nu. Tre' să îşi lase odrasla să îşi vadă de treaba ei între cele două dungi şi tu, cel care vrei să ajungi mai repede la destinaţie într-un mod sigur pentru toată lumea, nu ai voie să îl deranjezi. Că după o să plângă copilu' că l-a luat mă-sa sau ta-su de pe pistă.

Cam atât despre pietoni. Da' m-am săturat şi de ăia care îşi parchează maşinile pe pistă. E ca şi cum io m-aş gândi că ar fi foarte trendi să îmi las bicicleta pe banda 2, să se odihnească puţin. Nu cred că le-ar conveni să ia pe parbriz o bicicletă care s-ar putea să le ţină preţioasa maşină câteva săptămâni bune în service.

Aşa că, vă rog domnilor şi doamnelor şi restul lumii, pietoni sau şoferi, să nu mai mergeţi sau staţionaţi pe pistă.

Pentru pietoni: în primul rând, dacă mergeţi pe pistă riscaţi să fiţi aruncaţi cu cracii în sus de o bicicletă care nu ar păţi nimic. În al doilea, nu puteţi să faceţi nimic, pentru că există şi o amendă care se dă celor care merg pe pistă, deci o cam sugeţi la faza asta că nu aveţi niciun argument logic ca să scăpaţi basma curată din toată treaba.

Pentru şoferi: ce pot să vă zic... dacă vă lasaţi maşinile pe pistă, s-ar putea să vă treziţi cu oglinda spartă, cu bara faţă/ spate îndoită etc, chestii minore care v-ar face pietoni câteva zile.

Deci, vă rog io, dacă vă place să mergeţi între două dungi galbene, luaţi nişte vopsea galbenă şi trasaţi-vă propria pistă din sufragerie până în baie, bucătărie, unde vreţi voi. Şi vă plimbaţi acolo cât vreţi voi, da' nu mai mergeţi între alea de pe stradă, dungile galbene, zic. Vă promit io solemn că nu vă va deranja nimeni în casă dumneavoastră.

V-am pupat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu