Regula nr 1:

Have fun and share! :).

vineri, 20 august 2010

Oameni

Că tot vă ziceam că am fost la mare, m-am gândit să scriu un post despre oameni. Oamenii care merg la mare.

În primul rând merg tineri, care toata ziulica sau, mă rog, cât stau ei la plajă, fumează de-şi omoară plămânii şi aruncă chiştocurile pe jos, pe nisipul fierbinte. Nu am nimic cu faptul că fumează. Din partea mea poa' să fumeze 20 de ţigări odată, dar să îşi arunce frate chitocurile la coşu de gunoi. Că am văzut că, coşuri de gunoi sunt din 5 în 5 metrii pe plajă, ceea ce e bine, faţă de alţi ani în care treuia să ajungi pe stradă ca să îţi poţi arunca chestiile.
Mă rog, sunt şi tineri care nu fumează, dar generalizez aici.

Am văzut mulţi copii la mare. Şi nu mă refer la copii de 3-4 ani, vârstă la care copilu 'ştie să zică mama, tata, mi-e cald, mi-e foame, vreau acasă etc. Nu. Mă refer la copii de 3-4-6 luni, pe care părinţii îi ţineau pe plajă la ora prânzului, sub umbrelă, ce-i drept. Dar pentru un copil mic e PREA CALD. Adică io, care nu prea am prebleme cu căldura, plecam pe la 1 jumate de pe plajă că era prea cald, săracu' copil cred că murea acolo, Doamne fereşte! Sunt şi părinţi d-ăştia inconştienţi... Nu zic să nu îţi aduci copilu' la mare, că nu e treaba mea, faci cum vrei, cum crezi. Dar totuşi, să îl ţii pe 40 şi ceva de grade afară mi se pare nebunie curată.

Nu prea am văzut moşi şi babe. E o chestie. De obicei erau muuulţi, dar cred că fug de Mamaia, se refugiază prin Eforie, Venus, Olimp, Neptun etc. Erau câţiva, dar nu genu' care să te enerveze. Nu erau babe care să facă topless pe malu' apei, nu erau moşi care să flirteze cu babe şi alte chestii d-astea. Nu. Erau câţiva care veniseră să se relaxeze, nu să se bage în seamă pe plajă.

Ţiganii aleg Mamaia. Sau cel puţin aşa cred. Erau mulţi ai dracu', da' noroc că stăteau în altă parte, adică îi vedeai doar când părăseau plaja. Am asistat şi la o scenă în care ea (ţiganca) îl bătea pe el (ţiganu', un ţigan d-ăla cu 13 burţi şi negru ca ceaunu), dar nu a fost cine ştie ce, nu a atras foarte multe priviri această dispută.

Per total aşa, oamenii sunt mult mai ok faţă de alţi ani, nu mai sunt prea multe gunoaie pe plajă, pentru că s-au mutat în apă, gunoaiele zic. De la ambalaje de seminţe, cornuri şi alte produse alimentare, la porumb fiert şi alte chestii scârboase. Asta era pe plaja de la intrarea în Mamaia, la Perla, zic. La Casino atmosfera era mult mai ok, în apă v-am zis, era curăţenie, apa limpede, lumea mult mai civilizată, vă recomand plaja aia cu cea mai mare plăcere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu