Regula nr 1:

Have fun and share! :).

luni, 20 septembrie 2010

Negoiţă sparge 35 de milioane € pentru o fântână care cântă

Primăria Sectorului 3 a atribuit aproximativ 35 milioane de euro firmei de construcţii Delta ACM 93 SRL pentru înfrumuseţarea Lacului Titan şi construirea unei fântâni arteziene muzicale în Parcul “Al. Ioan Cuza” din Capitală. Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 3, din data de 01.03.2010, au fost investiţi 8.504.045 de lei pentru realizare sistem de irigaţii cu aspersoare, montare grupuri de pompare şi 99.893. 367 de lei pentru modernizare alee pe faleza lacului, realizare Plaza Expoflora, amfiteatru fântâni arteziene muzicale, zone de promenadă pavate cu lemn, amenajare insule cu spaţii verzi, alei, locuri de joacă şi executarea de alei noi, centrul cultural, complex multifuncţional pentru copii şi zone cu specific tradiţional românesc. Prima fază a lucrării trebuia finalizată în 90 de zile, iar ce-a de-a doua avea termen de predare 120 de zile de la demararea lucrărilor, potrivit documentului citat. Proiectul nu a fost finalizat, iar Primăria Sectorului 3 a suplimentat bugetul pentru lucrări cu 36.194.340 de lei, printr-o rectificare bugetară din 01.09.2010.

În prezent, lucrarea este departe de a fi predată. În plus, şantierul din parcul Titan nu este supravegheat.

Banii alocaţi pentru amenajarea spaţiului din jurul lacului sunt şi rezultatul reducerii investiţiilor pentru învăţământ (-7.081.870 de lei), asigurări asistenţă socială (-4.900.000 de lei), locuinţe, servicii şi dezvoltare publică (-5.392.240 de lei), în sectorul 3.

Firma care se ocupă de lucrările din parcul Titan, Delta ACM 93 SRL, este cunoscută ca afacere a fratelui deputatului Ştefan Pirpiliu, fost consilier general, pe timpul când primar al Capitalei era Traian Băsescu.

Toţi banii pentru finalizarea proiectului din parcul Titan vor fi alocaţi din bani publici. Activităţile de amenajare, dotare, întreţinere, ecologizare (salubrizare), protecţie şi orice alte lucrări de investiţii în condiţiile legii a Lacului Titan (Al. Ioan Cuza), încadrat perimetral de parcurile Al. Ioan Cuza şi Titan şi a insulelor aferente se vor efectua de către Parcurilor Sector 3. Cheltuielile aferente activităţilor se vor suporta din bugetul Direcţiei Parcurilor Sector 3”, se menţionează într-o Hotărâre a Consiliului Local Sector 3.

Livache vrea să oprească incendiile din parcuri cu muzică

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, motivează investiţia majoră în zona Lacului Titan prin faptul că vara, în această zonă, se declanşau incendii. “Lacul Titan (Al. Ioan Cuza), divizat în două luciuri de apă, este înconjurat perimetral de parcul Al. Ioan Cuza şi parcul Titan. În contrast cu parcurile, lacul are un aspect neîngrijit, chiar abandonat şi constituie adăpost pentru diferite elemente infractoare, mai mult decât atât, sunt focare de infecţie şi se declanşează incendii vara, se arată în expunerea de motive semnată de Liviu Negoiţă. Contactaţi telefonic de reporterii Puterea, reprezentanţii Brigăzii de Pompieri a Municipiului Bucureşti susţin că nu au fost înregistrate incendii în parcul Titan, cel puţin în ultimii ani.

Oprescu l-a pus pe Negoiţă şef peste parcurile din sectorul 3

Liviu Negoiţă nu putea cheltui banii publici pentru amenajarea parcurilor dacă edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, nu i-ar fi acordat acest drept, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 91 din data de 06.03.2009. Oprescu a luat această decizie cu toate că s-a plâns în dese rânduri că primarii de sector se comportă ca nişte latifundiari.

Cinci km de autostradă sau 2 staţii de metrou îngropate în fântâna muzicală

Cu cei aproximativ 35 milioane de euro, îngropaţi de Liviu Negoiţă în fântâna muzicală şi sistemul său de irigaţii, Primăria Sectorului 3 ar fi putut construi o linie de metrou. “Aproape 2 km de linie de metrou şi două staţii costă circa 35 milioane de euro”, ne-au explicat specialiştii în construcţii. Şi cinci km de autostradă s-ar fi putut construi cu banii respectivi. “Un kilometru de autostradă, la câmpie, costă aproximativ 6 milioane de euro, cu tot cu exproprieri. Cu aceşti bani s-ar construi mii de locuri de cazare pentru studenţi sau se pot echipa spitalele cu aparate noi”, ne-au mai explicat sursele citate.

Sinceră să fiu, chiar nu ştiam ce au de gând să facă în parc; locul pe unde mergeam eu acasă de obieci s-a transformat brusc într-un şantier şi pe plăcuţa aia scrie doar că se fac lucrări de modernizare şi că aceste lucrări se vor finaliza undeva prin 2012, daca nu mă înşel.

Nu cred că aţi stat să citiţi tot articolul, aşa că vă fac un rezumat: Negoiţă a luat bani de la învăţământ, asigurări asistenţă socială, locuinţe, servicii şi dezvoltare publică ca să facă el o fântână care cântă în parc. Păi pe cine dracu interesează o fântână care cântă? Mai bine ar face o scenă, să cheme în fiecare weekend nişte trupe şi aia e, da nu o fântână care cântă. Şi aşa noapte se minunează lumea la fântâna aia cu spoturi colorate. Imaginaţi-vă cum o să fie la o fântână care cântă.. O să o înregistreze şi o să se ducă la ţară să arate vecinilor că în Bucureşti fântânile cânta!!!

3 comentarii:

 1. Unii chiar nu ştiu cum să investească banii!

  RăspundețiȘtergere
 2. eu una cred ca sunt toti mana-n mana. astfel de lucrari de modernizare nu prea au cum sa coste 35 MILIOANE de € in realitate, zic eu...

  RăspundețiȘtergere
 3. hottttttzzzzzziiiiiiii.....
  inpuscatzi si arsi ca niste sobolani, asta ar trebui sa le facem.
  catzi bani au furat pana acum???????
  unde sau dus totzi bani! cu care ROMANIA sa inprumutat si nu guvernu, ca sa si le bage in buzunare.
  unde au disparut totzi bani istia????
  sa furat si se fura pe fatza...
  ROMANIA! TREZIREA!!!!!
  AUTORUL BLOGULUI
  (Esti rugat sa lasi lumea sa se exprime. ms)

  RăspundețiȘtergere