Regula nr 1:

Have fun and share! :).

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Biciclistii au voie la metrou in timpul saptamanii

Daca tot s-a scumpit benzina, Metrorex vine cu o veste buna pentru bucuresteni: de luni, va fi permis accesul bicicletelor la metrou si in timpul saptamanii, a anuntat directorul Metrorex, Gheorghe Udriste.
Bucurestenii isi vor putea transporta bicicletele cu metroul in timpul saptamanii, incepand cu ora 21:00. Accesul bicicletelor va fi permis numai in primul vagon, langa conductor.
“Am decis sa dam liber bicicletelor si in timpul saptamanii, deoarece exista cerere. Sunt oameni care merg la munca pe bicicleta, iar seara, cand se intorc acasa, sunt obositi si prefera metroul. Pentru mine, si un calator in plus conteaza”, a declarat pentru ”Green Report” directorul Metrorex.
Udriste a adaugat ca nu se asteapta sa fie foarte multi biciclisti in metrou in timpul saptamanii, deoarece este iarna, iar numarul acestora a scazut si in weekend. In timpul verii, varful numarului de biciclisti care au folosit metroul a fost de 200 de persoane intr-o zi.
Acces prin portile pentru persoane cu nevoi speciale
Anuntul lansat de Metrorex a fost salutat cu entuziasm de biciclisti. „ E o veste minunata. De obicei plec de dimineata cu bicicleta la serviciu, dar uneori seara mai raman in oras la o bere cu prietenii si nu prea mai imi vine sa strabat tot orasul pe bicicleta, la ore tarzii. Sper ca in scurt timp bicicleta la metrou sa devina o imagine obisnuita in Bucuresti, asa cum e in celelalte mari orase europene”, ne spune Livia, care de sase ani foloseste frecvent bicicleta prin Capitala.
Sambata, duminica si in zilele cu sarbatori legale, accesul bicicletelor la metrou va fi permis pe durata intregului program, ca si pana acum. Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxa suplimentara, iar accesul se face prin portile de acces destinate persoanelor cu nevoi speciale, dupa validarea legitimatiei de calatorie.
"Cred ca e o initiativa ok, mai ales ca arata disponibilitatea autoritatilor de a incuraja folosirea bicicletelor, deci e un pas inainte. Initial m-am gandit ca masura ar putea cauza aglomeratie in metrou, dar avand in vedere ca biciclistii au accces dupa ora 21, cand oricum este liber, nu au cum sa deranjeze pe nimeni. Si oricum, de aceasta optiune vor profita probabil putini biciclisti, cei care au de parcurs distante foarte mari si se grabesc, sau care au ramas in pana. In rest, de-astea avem biciclete, sa evitam autobuzele si metroul", spune Raluca, o biciclista din Bucuresti.

Io nu zic ca nu e bine, macar atata, ca vine acu vara si plecam din Hera dupa 9 jumate seara si nu e prea misto sa vii din Herastrau in Dristor cu bicicleta. Dar, era mult mai bine daca exista un vagon special, chiar si d-ala vechi, special pentru biciclisti. Adica sa nu urce toti oamenii carora le e lene sa-si miste curu pana la al doilea vagon. Sa se deschida usile doar daca e vreun biciclist in statie. Sa fie special pentru ei. Ca nu e chiar asa greu sa faca asta, zic io. 


p.s.: maine am consiliu, si daca iese cum vreau eu... va fi chiar misto. sa vedem. Nu cred ca voi dormi la noapte de emotii [oricum nu dormeam ca mai am 35 de pagini de scris-de mana]

sursa

am aflat de la bikefather

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu