Regula nr 1:

Have fun and share! :).

miercuri, 26 ianuarie 2011

Stii cum sa alegi o imprimanta?

Preturile imprimantelor au scazut, dar tot avem tendinta sa o cumparam pe cea mai ieftina. Dar, daca stam sa ne gandim la cate cartuse si coli consumam dupa aceea, ajungem la concluzia ca materialele consumabile costa de mult mai multe ori fata de pretul dat pe imprimanta.

Iata cateva sfaturi despre cum sa ne alegem imprimanta potrivita, care sa nu ne usuce de bani...

In primul rand, trebuie sa fiti atenti la consumabile. De exemplu, cartusele tin foarte putin desi producatorii tin sa va asigure ca veti putea tiparii cateva sute de pagini cu un cartus. Asta se intampla deoarece ei calculeaza acest numar mare de pagini in conditiile in care scrisul pe pagina este aproape ilizibil (la o acoperire de aprox. 5%). Aici intervin imprimantele cu ciss, a caror cartuse reprezinta echivalentul a 28 de cartuse ar unor imprimante normale.

Imprimanta sau multifunctional? Multifunctionalul este un  dispozitiv absolut necesar in zilele noastre, mai ales atunci cand avem de scanat documente urgent sau sa copiem ceva...

O alta intrebare care ne macina atunci cand vrem sa ne cumparam o imprimanta este: sa fie inkjet sau cu laser? De preferat inkjetul, in primul rand pentru ca este mai mica si ocupa mai putin spatiu in caminul dumneavoastra, dar si pentru ca aveti posibilitatea de a printa atat alb-negru, cat si color, atat pe hartie normala, cat si pe hartie foto.

Ideea e ca nu trebuie sa va cumparati neaparat o imprimanta scumpa, doar pentru ca daca costa mult e si mai buna. Pentru nevoile personale, imprimantele mid-range (din gama de mijloc) sunt cele mai accesibile pentru nevoile dumneavoastra (poze, documente, referate etc).

Daca sunteti pasionati de fotografie si vreti o calitate superioara a fotografiilor o sa fiti bucurosi sa aflati ca exista imprimante foto. Aceste imprimante compun imaginile din 5,6 sau 8 culori de baza, spre deosebire de imprimantele ''normale'', care folosesc 4.
In concluzie, consider ca imprimantele cu CISS sunt cele mai potrivite in zilele acestea, reducand considerabil costul materialelor consumabile. CISS Market este unul din magazinele care vand imprimante cu acest sistem incorporat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu