Regula nr 1:

Have fun and share! :).

vineri, 4 martie 2011

iPad 2 apare pe 11 martie!

Miercuri seară, Steve Jobs a trecut peste problemele de sănătate şi, deşi vizibil slăbit, a ţinut discursul de prezentare a tabletei Apple iPad 2. A fost un discurs dur, agresiv, în care a lovit direct concurenţa (Samsung, Google - referire la Android, HP, BlackBerry etc.), afirmând că după ce s-a lansat primul iPad au apărut aşa zişii "copycats" care doar încearcă să imite produsul Apple.

Ameninţarea plutea totuşi în aer, s-a simţit pe tot parcursul prezentării că nu mai e aceeaşi linişte şi pace ca în trecut. Este evident că anul acesta Apple va avea o misiune mult mai dificilă decât în 2010, când practic nu a avut cu cine să concureze şi a reuşit astfel să acapareze peste 90% din piaţă. Cu noul iPad 2, compania din Cupertino speră să menţină ştacheta vânzărilor sus, iar pentru aceasta a scos la înaintare câteva atuuri pe care le vom detalia în cele ce urmează.

Primele laude despre iPad 2 au fost evident cele ce ţin de aspectul fizic: noua tabletă Apple are un design ultra-slim de doar 8,8 mm - trebuie să recunoaştem, impresionant. Şi cu greutatea stă excelent - cântăreşte 601 grame, adică este mai uşoară cu aproximativ 33% faţă de primul iPad.

A urmat prezentarea noului cip de procesare dual-core Apple A5 tactat la 1 GHz, despre care se spune că este de două ori mai rapid decât cel de pe iPad. De cipul grafic nu s-a spus nimic tehnic, doar că este - incredibil - de nouă ori mai rapid decât cel de pe prima tabletă Apple.
Apple iPad 2 
Apple iPad 2Apple iPad 2 beneficiază de două camere, exact aşa cum se zvonea: una frontală dedicată în special pentru FaceTimevideo HD 720p. În mod extrem de ciudat, pozele au o rezoluţie maximă de doar 960 x 720 pixeli (nici măcar 1 MP). (video-conferinţe, apeluri video), cealaltă pe spate, cu abilităţi

Cu toate aceste implementări, iPad 2 reuşeşte să menţină o autonomie de până la 10 ore, la fel ca predecesorul său.

Ecranul nu diferă cu nimic faţă de cel fabricat pentru primul iPad - este un touchscreen capacitiv de 9.7 inch cu rezoluţie XGA (1024 x 768 pixeli).

Pe piaţă, vor fi disponibile versiuni de iPad cu Wi-Fi şi cu 3G + Wi-Fi, cu memorie internă de 16 GB, 32 GB, respectiv 64 GB. Cel mai ieftin model (iPad 2, Wi-Fi only, 16 GB) va costa 499 $, iar cel mai scump 829 $. Sigur, aceste preţuri sunt valabile pentru Statele Unite. În Europa, ne aşteptăm la preţuri mult mai piperate.


Un comentariu:

  1. O sa se vanda ca painea calda.. Samsung au inceput sa isi iefineasca Galaxy Tabul din cauza Ipad

    RăspundețiȘtergere