Regula nr 1:

Have fun and share! :).

vineri, 22 aprilie 2011

Google de Ziua Pământului

700 milioane de oameni, din 170 de ţări, vor sărbători astăzi Ziua Internaţională a Pământului, ajunsă la a 41-a aniversare, relatează Agerpres.

La nivel global, ecologiştii din peste 4.000 de organizaţii nonguvernamentale au ocazia să atragă atenţia asupra problemelor cauzate, în principal, de aglomerarea urbană şi industrială din ultimii ani.

În România, organizaţiile de mediu şi instituţiile publice de protecţie a mediului au anunţat demararea unor acţiuni dedicate Zilei Pământului. Astfel, organizaţia Greenpeace inaugurează, astăzi, în pasajul subteran din Piaţa Universităţii, expoziţia cu titlul 'Politizarea ecologiei/ecologizarea politicii', ce aduce în atenţia publicului zece lucrări grafice pe teme de mediu, realizate de către arhitect Cristian Maimaduc. Expoziţia, care marchează lansarea Campaniei pentru combaterea schimbărilor climatice a organizatiei Greenpeace România, va fi deschisă timp de două săptămâni.

'Ziua Internaţională a Pământului' a fost lansată, pentru prima dată, în anul 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson, acel moment fiind considerat debutul mişcării ecologiste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu