Regula nr 1:

Have fun and share! :).

sâmbătă, 28 mai 2011

Descoperire arheologica pe Autostrada Soarelui

Descoperire arheologica pe autostrada Bucuresti - Constanta - VIDEO  In urma sapaturilor, arheologii au descoperit o asezare medievala pe santierul autostrazii Bucuresti - Constanta, anunta Realitatea.net.Lucrarile la autostrada soarelui au scos la iveala un intreg oras de undeva din jurul secolelelor IX - XI. Arheologii duc o lupta contra timpului pentru a salva cat mai mult din ceea ce au descoperit aici, Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dandu-le un termen astfel incat lucrarile la autostrada sa nu fie afectate.
"Ma bucur ca roman, ca si constantean, ca este o descoperire arheologica ce se face pe teritoriul nostru si are valente extrem de importante din punct de vedere istoric. Descarcarea urmeaza sa se faca pana pe data de 5 iunie", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
Arheologii spun ca dupa ce osemintele gasite vor fi studiate, acestea vor fi reinhumate intr-o zona apropiata. 
"Probabil ca vom ajunge undeva la 300 de morminte pentru ca mai sunt cateva bucati de decapat. Problema este mai complexa intrucat este doar o parte din necropola, cu siguranta ea continua in spatele nostru, in  zona care nu este afectata de proiectul autostrazii", a declarat arhelogul Tiberiu Potarniche.


sursa: stiri,rol.ro

Un comentariu:

  1. Eu propun ca acum sa rascoleasca toata autostrada poate dau de aur :)

    RăspundețiȘtergere