Regula nr 1:

Have fun and share! :).

sâmbătă, 13 august 2011

10 lucruri cu care Google+ poate distruge Facebook

Încă de dinainte de lansarea Google+ se vorbea intens despre cum va reuși noua rețea de socializare să distrugă Facebook.


Deşi multi specialişti consideră acest lucru imposibil, o altă parte susţin că Google+ are nevoie doar de câteva elemente pentru a pune punct erei Facebook. Iată care sunt cele 10 elemente pe care Google+ trebuie să le aibă pentru deveni reţeaua de socializare numarul 1.

1. Jocuri


Succesul Facebook a luat amploare odata cu faimoasele jocuri Farmville si Cityville. Deși o parte din utilizatori consideră foarte enervante feed-urile primite de la cei care le joacă, alte câteva milioane și-au făcut
cont pe Facebook doar pentru a avea acces la ele.

2. AplicaţiiDezvoltatorii ard de nerăbdare sa construiască aplicații pentru Google+. Cu o aplicație de tipul third party, Google+ are potențialul de a deveni un instrument foarte agreat de utilizatorii Facebook. De altfel Google a anunţat deja că în cel mai scurt timp va da undă verde acestora.

3. Pagini Business/Brand 

Brandurile își doresc să fie acolo unde sunt și mulțimile. Imediat după lansarea sa, Google a decis eliminarea paginilor pentru branduri și celebrități, dar susțin că acestea vor fi reintroduse. Paginile pentru fani ale Facebook au cunoscut un succes extraordinar, iar dacă Google+ vrea să distrugă rețeaua lui Zuckerberg, atunci trebuie neapărat să aibă și așa ceva.

4. O căutare mai bună
E ușor sa adaugi pe cineva din contactele Gmail în cercurile Google+. Dar ce se întâmplă când cauți pe altcineva? Atunci lucrurile se schimbă, și asta pentru că în momentul de față căutarea cu Google+ înseamnă lucrul în bara obișnuita a Google, însă într-un tab separat. Altfel spus,  procesul este destul de greoi faţă de sistemul de căutare al Facebook, iar dacă Google îşi doreşte cu adevărat să ajungă într-o bună zi cea mai utilizată reţea de socializare, ar trebui să îmbunătăţească acest element cât mai repede.

5. Integrare Twitter 


Acest lucru ar trebui, potrivit specialistilor, sa fie foarte simplu de realizat. Pentru cei care sunt activi pe mai multe retele sociale, ar fi foarte util sa aibe posibilitatea de a transfera mesaje de pe Google+ pe Twitter.

6. Integrare mai bună cu Gmail

În momentul de față există opțiunea de "direct messaging" pentru Gmail și tocmai pentru a ușura şi mai mult accesul utilizatorilor la mail, Google+ ar trebui să dețină un Inbox special unde să poți vedea ceea ce primești fără a mai fi nevoit să sari de la un serviciul la altul.

7. Hangouts

Hangouts sunt una din cele mai mari avantaje ale Google+. Acesta permite inițierea de chat-uri video de grup, în timp ce Facebok poate oferi doar un singur apel video prin intermediul Skype. De asemenea, pe termen lung ar fi ideal pentru Google+ dacă Hangouts ar fi disponibil pe smartphone-uri și tablete.

8. Comment-uri comprimatePentru o mai bună vizualizare a comment-urilor, acestea ar trebui comprimate automat după primele trei răspunsuri. Este obositor să vezi zeci de răspunsuri la postari ce poate nu te interesează.

9. NewsletterLinkedIn a lansat anul acesta un serviciu uimitor care include cele mai populare link-uri într-un newsletter zilnic. Acesta se numește LinkedIn Today si este o modalitate excelenta de a ramâne la curent cu ceea ce citesc și urmăresc cei din cercurile tale. Google+ ar fi putea fi cu un pas înaintea Facebook dacă decid să introducă un astfel de serviciu.

10. O modalitatea de a afla în care cerc ai fost adăugatAtunci când cineva te adaugă în cercurile sale, tot ce poți vedea este mesajul " X is now sharing with you". Potrivit Business Insider, ar fi un avantaj foarte mare pentru Google+ să permită utilizatorilor să știe în care cerc au fost introduși.

Sursa: Money.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu