Regula nr 1:

Have fun and share! :).

marți, 20 august 2013

P.a.r.i.s.

Nu, nu oraşul dragostei, că e prea departe şi nici Paris Hilton că suntem în alt film aici.

P.a.r.i.s. ca stil de viaţă. P.a.r.i.s. ca relaţie. O relaţie în care există P.a.r.i.s. este o relaţie cu care, cel mai probabil, te întâlneşti o singură dată în viaţă- o relaţie de care ţi-e atât de drag că o ai şi în care, totuşi, îţi este foarte teamă să nu se termine. Să nu se termine  P.a.r.i.s.-ul.

Da, continui să vorbesc despre iubire, pentru că iubirea este, cum spuneam mai demult, singurul sentiment care ne aduce aminte că încă suntem oameni, şi nu roboţi.

De ce  P.a.r.i.s.?

Prietenie. O relaţie care începe dintr-o prietenie este cea mai frumoasă; o relaţie care începe dintr-o prietenie înseamnă că eşti într-adevăr interesat de persoana cu care eşti şi că te face să te simţi bine în largul tău. Înseamnă, de asemenea, că, fiindu-ţi prieten, cunoşti persoana cât de cât şi ştii în ce te bagi. Înseamnă că îţi poate fi prieten şi în relaţie, nu doar în afara ei.

Armonie. De ce ai vrea să ai o relaţie plină de certuri, scandaluri, înjurături, nervi, stres etc? De ce să nu existe o armonie, un echilibru, o satisfacţie psihică, fizică, morală într-o relaţie? A avea o relaţie armonioasă, consider eu că înseamnă, să te potriveşti cu persoana respectivă, să fii pe aceaşi lungime de undă, cum s-ar spune, iar singurele certuri să fie ori în glumă, ori pe teme de căcat, şi, cel mai important, să nu fie certuri reale, ci doar tachinări.

Respect. Cred că respectul ar trebui să se afle pe primul loc în acest şir de "calităţi" al unei relaţii. Este, după mine, unul dintre cele mai importante lucruri şi în viaţă, dar nu vorbim despre asta acum. A respecta pe cineva înseamnă că acel sau acea cineva merită un anumit vocabular, un anumit stil de viaţă cînd eşti în preajma lui sau a ei, că prin respectul acordat arăţi admiraţia şi devotamentul. A respecta pe cineva înseamnă a nu trăda, a nu înşela, a fi loial şi fidel şi a nu încerca să te minţi singur cu privire la respectul pe care îl acorzi relaţiei prin gesturi, cuvinte sau lucuri materiale. A arăta respect persoanei dragi nu înseamnă a o umple de flori care oricum se vor ofili la un moment dat sau de cadouri care mai de care. A arăta respect înseamnă gesturile mici şi aparent neînsemnate, în ziua de azi, precum un pupic pe frunte sau cuvintele sincere. Bine, fiecare persoană percepe altfel aceste lucuri, dar respectul este ceva ce se câştigă, şi atâta timp când nu poţi respecta o persoană, să-i respecţi intimitatea, trecutul, momentele de tăcere în care el sau ea nu vrea ca tu să aflii ceva ce ştie că ţi-ar putea face rău, nu poţi cere ca ţie să îţi fie respectate aceste lucruri...

Iubire. Nu, nu glumesc, într-o relaţie trebuie să existe şi iubire. Iubirea este cea mai importantă, desigur, alături de respect. De cele mai multe ori, iubirea se naşte din relaţia de prietenie şi este atât de frumos când simţi cum începe să crească acest sentiment cu fiecare zi care trece. Şi abia când începe să ţi se facă dor de acea persoană, abia atunci când simţi că ai da orice să o vezi câteva minute, abia atunci îţi dai seama că deja te-ai îndrăgostit. Şi atunci când iubeşti nu ar mai trebui să existe oboseală, lipsă de chef sau de timp; atunci cînd iubeşti trebuie să existaţi doar tu şi el sau tu şi ea. Iubirea nu poate şi explicată în scris sau în vorbe, pur şi simplu e acolo, in relaţie, e sentimentul care face ca Pământul să se învârtă pentru fiecare dintre noi şi care, de multe ori,  nu ne lasă să dormim noaptea; e sentimentul care ne face să zâmbim ca nişte copii care şi-au primit îngheţata pentru că au dormit la prânz, când toţi ceilalţi erau afară. E acel sentiment ... 

Sex. Majoritatea relaţiilor au parte de el. Şi e normal. Pentru că ajungi să îţi cunoşti mai bine partenerul şi să nu te mai inhibi în preajma acestuia. Ajungi să te apropii de el cum, cel mai probabil, nu ai fi reuşit prin alt mod, şi să comunici cu el sau ea aşa cum probabil nu ai fi putut vreodată dacă v-aţi fi aflat la o terasă din Centrul Vechi. Sigur că, la fel ca toate celelalte puncte dintr-o relaţie P.a.r.i.s., sexul este subiectiv şi nu poate fi judecat în niciun fel de cei din exterior. 

Astfel, o relaţie care ajunge să aibe punctele mai sus menţionate, trebuie să fie o relaţie pe care ambii parteneri să o considere aşa şi în care toate aceste sentimente să existe cu adevărat, să fie sincere şi pe termen lung. 

O relaţie în care există P.a.r.i.s. este probabil o utopie, pentru multe persoane, dar poate exista dacă există, ei bine... P.a.r.i.s.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu